El Consell Escolar de Torelló en defensa de l’Escola Catalana

El Consell considera que s’han llençat afirmacions falses, infundades i amb clara voluntat d’enganyar i manipular l’opinió pública

Davant la campanya d’atacs i desprestigi contra l’escola Catalana, el Consell Escolar de Torelló rebutja enèrgicament els embats i escomeses iniciades per boca del ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, del ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, de dirigents diversos del Partido Popular de Catalunya i de Ciudadanos. Alhora, el Plenari del Consell Escolar de Torelló també demana que els ministres Dastis i Méndez de Vigo i els dirigents i mitjans de comunicació que han mentit deliberadament rectifiquin i demanin disculpes públiques.

El Consell reitera el compromís amb l’escola catalana i manifesta el suport als docents i a les institucions catalanes en la presa de decisions que garanteixin preservar el model històric d’escola catalana davant la voluntat clara de desprestigiar l’escola i justificar una futura intervenció de l’Estat. De la mateixa manera, el Consell posa èmfasi en explicar que els professionals de l’educació han exercit amb vocació i passió la seva tasca docent, oferint als infants, joves i adults les eines necessàries per desenvolupar-se en la vida adulta. També matisen que  els docents ho han fet transmetent els valors de la democràcia, del respecte, de la diversitat, de la igualtat, de diàleg i de la tolerància.

Foto d'arxiu: Cercavila Som Escola 2014