Torna el projecte LECXIT a Torelló

És un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu de les nenes i els nens a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora

S’ha iniciat el projecte LECXIT, per tercer any consecutiu a Torelló. Es tracta d’un programa transversal que dóna resposta a diferents objectius del PEC: l’èxit educatiu, la cohesió social, la coordinació entre centres i entitats, així com la participació de les famílies.

El programa LECXIT, treballa de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn de les nenes i els nens que hi participen. Les persones voluntàries acompanyen  a l’alumnat en la lectura amb una tutoria individual per setmana. Tot i que la gent voluntària reben formació prèvia, s’adapten  les tutories a les necessitats de cada persona. Alhora, les escoles creen ponts pedagògics i les famílies disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa.

Enguany, les persones voluntàries són alumnat de 4t d’ESO de l’institut Criviànum. Les tutories es fan a la biblioteca Dos Rius de la Plaça Vella, a la biblioteca del barri de Montserrat i, també,  a la biblioteca de l’escola Doctor Fortià Solà. Hi participen joves des de 4t fins a 6è de primària.