Respecte Torelló

El respecte és el fet d’actuar assertivament procurant no ferir ni físicament ni emocionalment els altres. Per tant, el respecte té com a pas previ la valoració d’un mateix.

El projecte conté 4 apartats: respecte a un mateix, respecte als altres, respecte a l’entorn i un recull dels projectes que els alumnes van desenvolupar a les escoles.

Respecte a un mateix

Com que hi ha moltes actituds de respecte a un mateix que canvien segons l’edat (salut, higiene, alimentació, esport, autoestima, etc.), s’han fet dos clips.

Un és directe i clar, amb un llenguatge planer pensat per a Primària. L’altre, més poètic, pensat per a Secundària, mostra l’actitud molt respectuosa d’una noia envers els altres i en canvi molt poc respectuosa envers ella mateixa.

Veure vídeos

Primària

Secundària

Respecte als altres

De vegades hi ha persones que semblen molt respectuoses amb els altres i no ho són; i, al contrari, hi ha persones que d’entrada, pel seu aspecte dur i agressiu, no ho semblen i en canvi són extremadament respectuoses.

Fem com els semàfors: aturem amb vermell, la falta de respecte; i, amb verd, donem via lliure a totes les actituds de respecte als altres.

Respecte a l’entorn

En una societat que cada vegada va més i més de pressa, cal fer, de tant en tant, petites parades per descobrir si les nostres accions i actituds diàries són prou respectuoses amb el nostre entorn; un entorn immediat que tenim a tocar de casa, de l’escola o de la feina.

Cal preguntar-nos: Torelló respecta l’entorn.

Treballs escoles

Els clips mostren un recull dels treballs que van portar a terme els alumnes d’Infantil, Primària i Secundària de les escoles de Torelló al voltant del projecte Respecte Torelló.

Veure vídeos

Infantil

Primària

Secundària